Om os

Det er med stor glæde, jeg hermed kan præsentere mit opdræt igen år 2021 efter 16 års pause. Det første kuld i stamnavnet Endoria var tilbage i 2005, hvor min daværende avlshun Tumle fik fire lækre killinger. På grund af særlige omstændigheder, har mit opdræt holdt pause indtil nu, da jeg valgte at nyde de tidligere avlskatte og opleve dem blive skønne sofapensionister.

Vores familie består af Britta på 43, rekrutteringsassistent, og Michael på 47, teknisk isolatør, samt lækre pelsbørn. Vi bor i Horsens i et rækkehus, hvor der er god plads til os alle.

Vi har et lille stueopdræt med max to kuld om året med vores hunkatte Tanzanit, Yalina og Beanie. De udgør mit opdræts fundment, og det er med stor spænding, hvad de tre piger kan byde på i fremtidige kuld. Tanzanit har den sjældne og nyere farve cinnamon blotched tabby (o 22), og Yalina er rød blotched tabby(d 22), men bærer af cinnamon (o), hvilket også gør hende yderst interessant i opdrætssammenhæng. Beanie (Tanzanits datter) har ligeledes en sjælden farve samt mønster cinnamon spotted tabby (o 24

Ud over Tanzanit, Yalina og Beanie bor vores lækre kælekatte Didi, Django og Buller her også. Didi er vores dejlige blå Britediva, Django er en fræk brun Burmeserdreng og Buller som er en blid cinnamon dreng, og er søn af Tanzanit. De nyder alle tre sofalivet som magelige kastrater.

Mit mål med mit opdræt er først og fremmest at lave nogle søde, velstimulerede og sunde killinger, dernæst et håb om, der kommer én eller flere, som kan bruges i mit fremtidige opdræt. Det er meget vigtigt for os at stimulere killingerne bedst muligt, så killingekøbere får et dejligt velsocialiseret og harmonisk pelsfamiliemedlem. De bor de første 5-6 uger i et killingeværelse sammen med deres mor, indtil hun er med på, vi flytter dem ned i stuen, så de kan følge med i hverdagslivet med dertilhørende stimuli af alle sanser

Vi bruger meget tid på killingerne, og begynder tidligt at ae og håndtere killingerne for at gøre dem så trygge som muligt ved mennesker. Vi arrangerer mest muligt venner, børn og familie også kommer og hygger med killingerne, så de oplever andre stemmer, lugte og håndtering end vores.

Flere gange årligt går jeg på udstillinger med mine Briter både inden- og udenlands, samt jeg deltager i en masse spændende foredrag om opdræt, kattens ve og vel, samt kattekredsmøder, hvor der ligeledes er fokus på læring om katte, samt erfaringsdeling blandt opdrættere og kælekattekøbere.

Jeg er medlem af hovedklubben Jydsk Racekatte Klub (JYRAK), som er en hovedklub under Felis Danica, samt medlem af BB-klubben, som er en specialklub for British Shorthiar og Burmesere. Jeg har gennemført diplomopdrætteruddannelsen hos Felis Danica, hvilket har givet mig den fine titel at være diplomopdrætter. Det var en spændende og meget lærerig uddannelse. På trods af diplomopdrætteruddannelsen, benytter jeg mig flittigt af mine mentorer samt opdrættervenner, da jeg stadig har vanvittig meget at lære. Jeg tror på, katteopdræt er en evig læring.